Wijnactie

Spread the love

Inmiddels al bijna als traditie te bestempelen: de jaarlijkse wijnactie van onze fietsclub.
De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden om bestaande en nieuwe leden te kunnen verwelkomen in een aangename omgeving met de juiste ondersteuning qua kledij en verzekering.
Tegen aantrekkelijke prijzen bieden wij u een selectie van 5 Zuid-Afrikaanse wijnen aan.

Een Chardonnay of Sauvignon blanc als witte wijnen. In het rode gamma zit een Cabernet Sauvignon en een Syrah en dan hebben we nog een Pinotage Rosé.

Wij bieden u deze wijnen aan per fles of per doos van 6 flessen (met korting per 6).

U bestelling kan je hier ingeven

Contact gegevens
Datum wordt via mail gecommuniceerd.
Wit - INDABA - Chardonnay
De Indaba Chardonnay wijn komt uit Zuid-Afrika, dat door velen bestempeld wordt als de groenste wijn regio op aarde.

Vinificatie

Deze witte wijn brengt felle tropische fruit aroma's naar boven en leidt uiteindelijk naar een fris palet bestaande uit appel, peer en ananas gecombineerd en uitgerond met een toets van honing. Er wordt een bijzondere diepte geboden door de zachte volle structuur in de afdronk wanneer er eik en een lichte romige "butterscotch" naar voren komen.

Spijsadvies

Een zeer versatiele witte wijn die zich zeker niet beperkt tot vis, maar ook prachtig kan worden gepaard met een veelheid aan gerechten. Van eenvoudige pasta gerechten uit Italië tot pikante exotischere varianten uit Indië.
Graag uw aantal flessen ingeven.
Graag uw aantal kartons ingeven.
Wit - BUITENVERWACHTING - Sauvignon Blanc - TOPPER
De Sauvignon Blanc Constantia uit het wijnbouwgebied Kuststreek toont helder lichtgeel in het glas. De neus van deze Buitenverwachting witte wijn is gevuld met witte bessen en kruisbessen. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, voegt het roestvrijstalen rijpingsproces garrigue, lavas en mediterrane kruiden toe. Deze Zuid-Afrikaanse wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met 4 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudiger kwaliteiten, en zo betovert deze Zuid-Afrikaanse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks al zijn droogheid. Aroma heeft niet noodzakelijkerwijs restsuiker nodig. Met zijn beknopte fruitzuren is de Sauvignon Blanc Constantia heerlijk fris en levendig in de mond. De afdronk van deze jeugdige witte wijn uit het wijnbouwgebied van de Kustregio is boeiend met een opmerkelijke afdronk.

Vinificatie

Deze evenwichtige witte wijn uit Zuid-Afrika wordt gemaakt van de druivensoort Sauvignon Blanc. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar het pershuis gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Vervolgens vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Na het einde van de gisting kan de Sauvignon Blanc Constantia nog enkele maanden harmoniseren op de fijne droesem...

Spijsadvies

Deze witte wijn uit Zuid-Afrika kan het beste goed gekoeld worden gedronken op 8 - 10°C. Hij is perfect als begeleidende wijn bij kip met citroenchili en bulgur, gegratineerde spinazie met amandelen of koolrollade.    
Graag uw aantal flessen ingeven.
Graag uw aantal kartons ingeven.
Rood - EXCELSIOR - Cabernet Sauvignon

Is een zachte ronde wijn met een warmbloedig karakter. Donker en robijnrood van kleur met de aantrekkelijke geur van zwarte bessen, pure chocolade en kruiden.
 

Vinificatie

Is een echte allround rode wijn.

Spijsadvies

Uitstekende begeleider van zowel een sappige steak als een lekkere hamburger
Graag uw aantal flessen ingeven.
Graag uw aantal kartons ingeven.
Rood - MASON ROAD - Syrah
Verleidelijke neus met naast rode bes, bosbes en florale toetsen ook specerijen en licht toast.In de smaak hetzelfde bessenfruit, zwarte peper, kaneel en kruidnagel. Zacht mondgevoel met soepele tannines en een goede, frisse afdronk.
 

Vinificatie

Na de handmatige oogst volgt vergisting in open kuipen, voornamelijk ontsteelt, een klein deel hele trossen. Zachte extractie en dito persing. Malolactische vergisting en 8 maanden rijping op Frans eiken vaten (300 en 500l.) en foeders (2500l.) waarvan 40% nieuw hout.

Spijsadvies

Past perfect bij rundvlees, Lam een hemels wildgerchtje of gevogelte
Graag uw aantal flessen ingeven.
Graag uw aantal kartons ingeven.
Rose - ZENZELA - Pinotage

Een leuke, vlotte rosé op basis van Pinotage. Verleidelijk licht met een animerende toets van rijp zomerfruit. Verfrissende en sappige stijl, delicate, lichtzoete aroma's.

Vinificatie

100% roestvrijstalen tank

Spijsadvies

Idee voor bij de zomer, salades, gevogelte en visgerechten.
Graag uw aantal flessen ingeven.
Graag uw aantal kartons ingeven.
Bestelling afronden